گسترش همکاری بورس انرژی و استانداری اصفهان

در نشست مشترک مدیرعامل بورس انرژی ایران و استاندار اصفهان، ظرفیت‌های دوطرف برای توسعه همکاری‌های مشترک در حوزه انرژی و تأمین مالی پروژه‌های بهره‌وری بررسی شد.همچنین موضوعاتی چون گسترش بازارهای آب، برق و انرژی‌های تجدیدپذیر، بهره‌گیری از گواهی صرفه‌جویی و صندوق‌های پروژه نیروگاهی در دست بررسی قرار گرقت.

به گزارش دنیای بورس به نقل از سنا، مدیرعامل بورس انرژی ایران در این جلسه با اشاره به جایگاه ممتاز اصفهان در اقتصاد ملی گفت: استان اصفهان در حوزه بازار سرمایه، با در نظر گرفتن فعالیت اشخاص حقیقی، رتبه دوم کشور را در اختیار دارد و در بخش حقوقی و بازار اوراق بهادار نیز رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است.
او افزود: اصفهان از استان‌های پیشرو و پیشران در اقتصاد کشور به شمار می‌رود و نقشی کلیدی در توسعه بازار سرمایه دارد.
نظیفی با تشریح سهم استان اصفهان در بازارهای مختلف بورس انرژی اعلام کرد: در حوزه هیدروکربوری، حدود ۱۲ درصد از حجم کل معاملات کشور متعلق به اصفهان است و در بازار برق نیز سهم این استان به حدود ۱۴ درصد از کل معاملات می‌رسد. با این حال، در بازار آب و بخش اوراق بهادار بورس انرژی، استان اصفهان سهمی ندارد؛ از همین رو انتظار داریم در آینده شاهد افزایش مشارکت فعالان اقتصادی این استان در این حوزه‌ها باشیم.
او با اشاره به سیاست تمرکززدایی دولت چهاردهم در حوزه اقتصاد گفت: با توجه به رویکرد دولت چهاردهم در زمینه تمرکززدایی در سیاستگذاری اقتصادی کشور و اهمیت جایگاه مدیران استانی شاهد تحولات مثبت در خصوص افزایش بهره وری استان‌ها هستیم. در بازارهای مالی فعالان اقتصادی تعیین‌کننده قیمت‌ هستند. دریافت دیدگاه‌های صنایع و فعالان اقتصادی برای ما همچون چراغ راهی است که مسیر شکل‌گیری رقابت سالم و افزایش جذابیت بازار را نشان می‌دهد.
مدیرعامل بورس انرژی ایران افزود: بورس انرژی در حوزه‌های فیزیکی شامل بازار برق، هیدروکربوری و آب، زمینه‌های مختلفی برای تامین مالی فراهم کرده است. در حوزه بهینه‌سازی مصرف و مدیریت سمت تقاضا، که امروز یکی از مسائل مهم ناترازی انرژی در کشور است، ابزارهای جدیدی همچون گواهی صرفه‌جویی گاز و برق توسعه یافته و معاملات قابل‌توجهی در این زمینه انجام شده است.
او به عرضه گواهی صرفه‌جویی گازوئیل در بخش حمل‌ونقل اشاره کرد و گفت: این ابزار با هدف افزایش بهره‌وری ناوگان حمل‌ونقل عمومی طراحی شده و از طریق انتشار اوراق سلف، زمینه تامین مالی طرح‌های بهینه‌سازی را فراهم می‌کند. در این زمینه امیدواریم تجربه موفقی با گروه مالی انتخاب صورت بگیرد.
نظیفی افزود: انتظار داریم مجموعه‌های بانکی استان اصفهان نیز در حوزه وثایق و تضامین همکاری مؤثری داشته باشند. هم‌چنین سازوکارهای متنوعی در بورس انرژی ایران مانند صندوق پروژه نیروگاهی و سلف تجدیدپذیر فراهم شده که می‌تواند به توسعه زیرساخت‌های انرژی استان کمک کند.
او با اشاره به ظرفیت‌های مغفول در بازار آب گفت: امکان کشف قیمت واقعی در تابلوی بورس انرژی ایران وجود دارد و انتظار می‌رود استان اصفهان از این ظرفیت برای توسعه و بهره‌وری در حوزه آب استفاده کند.
در ادامه این نشست، مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، با اشاره به چالش ناترازی انرژی در کشور گفت: این موضوع شرایط سختی را برای استان ایجاد کرده است. از این‌رو، حمایت از پروژه‌های انرژی و بهره‌وری را از طریق ابزارهای تأمین مالی بورس انرژی و گواهی صرفه‌جویی پیگیری خواهیم کرد.
او از اجرای طرح ملی جایگزینی ۴۰۰ هزار چراغ پرمصرف با نمونه‌های کم‌مصرف در اصفهان خبر داد و گفت: اصفهان نخستین استان کشور است که این طرح را به مرحله اجرا رسانده است.
استاندار اصفهان با تأکید بر اهمیت دو مسئله آب و آلودگی هوا در استان افزود: پروژه‌های متعددی در حوزه انرژی خورشیدی در اصفهان در حال اجراست و این استان رتبه نخست کشور را در این حوزه دارد. تأمین مالی این طرح‌ها از طریق بورس انرژی از جمله اهداف اصلی مدیریت استان است.
او تاکید کرد: شهرداری اصفهان برنامه‌ریزی کرده است تا در آینده بخش عمده‌ای از انرژی موردنیاز خود را از منابع خورشیدی تأمین کند و به سمت تحقق مفهوم «شهر خورشیدی» حرکت کند. هم‌چنین پروژه‌های بهبود بهره‌وری آب در استان آغاز شده که نیازمند حمایت مالی از مسیرهای نوین مانند بورس انرژی است.

Submitted by maralronasi on