تولید فولاد ایران عقب‌تر از برنامه؟

19:14 - 1400/01/17
در حالیکه براساس اسناد بالادستی باید تولید فولاد خام در ایران به ۵۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ برسد مجموعه کارشناسان فولادی این اهداف را منطبق بر واقعیت‌ها نمی‌دانند. مجموعه‌ نظرهایی که در کنفرانس استیل پرایس نشان می‌دهد رکوردهای به دست آمده در حوزه‌ صنایع فولادی از مقادیر پیش‌بینی شده برای رسیدن به اهداف چشم انداز ۲۰ ساله هم در حوزه تولید و بازار و هم در حوزه زیرساخت عقب‌تر است.

دو احتمال از صادرات فولاد

به گزارش «ایسنا»، کیوان جعفری تهرانی؛ مدیرعامل شرکت جامع تجارت با اشاره به شرایط موجود در بازار جهانی و زیرساخت‌های داخلی درباره‌ امکان اصول اهداف فولادی و تولید ۵۵ میلیون تن فولاد ایران در سال ۱۴۰۴ می‌گوید: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده باید در سال ۱۴۰۴ که تولید فولاد ایران به ۵۵ میلیون تن می‌رسد حدود ۲۰.۵ میلیون تن باید صادر شود که بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد دو احتمال دیگر نیز در حوزه صادرات فولاد تا سال ۱۴۰۴ وجود دارد؛ نخستین حالت اصلاح بازار و ایجاد تغییراتی در روند فعلی است که در بهترین حالت صادرات فولاد را به ۱۶ میلیون تن خواهد رساند، اما اگر وضعیتی که در دو سال گذشته برقرار بود ادامه داشته باشد رقم صادرات ایران از ۱۱.۶ میلیون تن فراتر نخواهد رفت.

تاثیر رویدادهای چین بر بازارها

به گفته جعفری تهرانی در روزهای آینده انتخابات ریاست جمهوری چین (تغییرات کادر رهبری در 18 اکتبر معادل چهارشنبه 26 مهرماه) برگزار خواهد شد و از آنجایی که در صنعت فولاد چین صاحب بخش اعظمی از بازار است عملا تعیین کننده عرضه و تقاضا و قیمت مواد اولیه و فولاد نیز خواهد بود که همین باعث می‌شود آینده فولاد نیز به تصمیم‌گیری رییس جمهور چین بعد از تعطیلات (یک هفته‌ای) انتخابات ریاست جمهوری تعیین شود.

این که چین بخواهد به روند رشد اقتصادی خود ادامه دهد یا سیاست‌های برابری ارزش یوان در برابر دلار را پیش بگیرد همگی عوامل تاثیرگذار در بازار فولاد هستند.

قیمت فولاد در آینده

اسداله فرشاد؛ مدیرعامل فولاد غدیر ایرانیان در رابطه با پیش بینی قیمت فولاد در آینده عنوان کرد: با توجه به این که شاید قیمت فولاد کاهش یافته باشد و برخی مواد اولیه مانند سنگ آهن با کاهش قیمت روبه‌رو باشد، اما هنوز هزینه‌های تولید پایین نیامده است و وقتی به نرخ سرمایه‌ گذاری از سنگ آهن، کنستانتره، گندله، آهن اسفنجی و نهایتا نورد نگاه می‌کنیم می‌بینیم که سود تولید فولاد از پیاز کمتر است.