به گزارش «دنیای بورس»، نوسازی و ساختمان تهران در گزارش خود که روی کدال قرارگرفت، نوشته است پیرو تسویه تسهیلات بانک کارآفرین از محل بخشی از تعداد 309.579.473 سهام توثیقی* نزد بانک مذکور به عنوان تضمین، مازاد سهام وثیقه شده به تعداد 172.727.153 سهم، رفع توثیق شد و متعاقباً با توجه به توافقات انجام شده، سهام مذکور جهت تسویه تسهیلات اخذ شده از بانک اقتصادنوین، در توثیق سرمایه گذاری ساختمان ایران به موجب وکالت ارائه شده قرار گرفت. پیش تر نوسازی وساختمان تهران از تسویه تسهیلات بانک کارآفرین (از محل فروش سهام بانک اقتصاد نوین متعلق به این شرکت در توثیق بانک) خبر داده بود.
* اگر شخص سهامداری (حقیقی و یا حقوقی) قصد وثیقه گذاری نزد شخص دیگری داشته باشد می تواند طی مراحلی و تحت نظارت شرکت سپرده گذاری مرکزی، سهام خود را به عنوان وجه الضمان نزد شخص دیگری (حقیقی و یا حقوقی) توثیق کند.
توثیق اوراق بهادار در واقع، فرآیند درخواست مسدود نمودن اوراق بهادار تحت مالکیت یک شخص وثیقهگذار (حقیقی و یا حقوقی) به نفع فرد وثیقه گیر (حقیقی و یا حقوقی) نزد شرکت سپرده گذاری مرکزی می باشد. فرد مالک دارایی طی مدت توثیق، حق فروش دارایی تعیین شده را نداشته و هرگونه درخواست در خصوص رفع توثیق، درخواست اقدام به فروش دارایی توثیق شده، و .. باید به همراه مدارک و مستندات کافی که از سوی سپردهگذاری تعیین شده است، به صورت مکتوب به آن نهاد ناظر اعلام شود.
عایدات حاصل از دارایی در طی دوره توثیق(از قبیل تقسیم سود نقدی، سهام جایزه و حق تقدم و ...) به صورت توافق بین وثیقه گیر و وثیقه گذار تعیین می گردد که در حین درخواست توثیق، مسیر این عایدات باید تعیین شود.