بررسی صورت های مالی شرکت پتروشیمی پردیس؛

تحلیل بنیادی نماد شپدیس

17:59 - 1401/05/05
در جریان معاملات روز 4 مرداد ماه پس از انتشار عملکرد ماهانه شرکت پتروشیمی پردیس و اعلام صادرات سنگین این شرکت در ماه جولای خریداران حقیقی در صف خرید سهام شپدیس نشستند. با این وجود حقوقی ها حجم زیادی از این سهم ارزنده را در باز عرضه کردند.

به گزارش اکوایران، پس از انتشار عملکرد ماهانه شرکت پتروشیمی پردیس و اعلام صادرات سنگین این شرکت در ماه جولای با بررسی این دو گزارش و صورت های مالی سالانه و سه ماهه این شرکت؛ شرایط مناسب بنیادی نماد شپدیس را شاهد هستیم. با وجود انتشار این خبرها که جذابیت زیادی برای فعالان بازار سرمایه دارد، دیروز 4 مرداد ماه حقوقی‌های این سهم از صف خرید ایجاد شده توسط اخبار و البته شاخص مثبت بازار استفاده کردند و حجم زیادی از سهام این شرکت را به فروش رساندند. فروش حقوقی‌های شپدیس تا حدی بود که سهمی با این شرایط و اخبار جذاب بنیادی به سختی تا آخر تایم معاملاتی مثبت 5 ماند.

 

کاهش فروش و انباشت موجودی انبارها

در گزارش عملکرد ماهانه پتروشیمی پردیس شاهد کاهش 42 درصدی فروش تیر ۱۴۰۱ در مقایسه با ماه گذشته بوده ایم. دلیل این کاهش فروش را با توجه به خبر صادرات جولای، می توان انبار کردن موجودی برای صادرات دانست. از طرفی در این دو ماهه اخیر قیمت آمونیاک در بازار های داخلی و خارجی نزولی بوده است و تصمیم بر انباشت موجودی برای فروش در قیمت های بالاتر منطقی به نظر می رسد. موجودی انباره اوره این پتروشیمی در انتهای تیرماه به 327 هزار تن رسیده است. با این وجود این انباشت موجودی می تواند هزینه های انبارداری را به جای گذارد که سود فروش در قیمت های بالاتر آن را پوشش ندهد. با وجود کاهش فروش به نسبت ماه قبل؛ فروش تیر ۱۴۰۱ رشد ۱۴۲ درصدی در مقایسه با فروش تیر ۱۴۰۰ داشت. فروش 10 ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیز 113 درصد رشد داشته است. رشد فروش به نسبت سال قبل نشان دهنده رشد توان تولیدی این شرکت و داشتن بازار فروش قدرتمند است.

معرفی پتروشیمی پردیس

شرکت پتروشیمی پردیس جزء واحدهای فرعی شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان می‌باشد و واحد تجاری نهایی گروه، شرکت سرمایه گذاری غدیر است. پتروشیمی پردیس مالک بزرگ ‌ترین مجتمع تولید کننده آمونیاک و اوره در خاورمیانه و نیز یکی از بزرگ ‌ترین تولید کنندگان این محصول در سطح جهان می‌باشد. حجم بالای تولیدات و فناوری برتر، هماهنگی با استانداردهای زیست‌ محیطی، سهولت دسترسی به خوراک گاز طبیعی، خطوط حمل و نقل دریایی و برخورداری از تأسیسات ذخیره سازی و اسکله بارگیری اختصاصی برای صادرات محصول اوره، از جمله مزیت‌ها و ویژگی‌های این مجتمع بوده که چشم‌انداز روشنی را برای جایگاه این شرکت در بازارهای بین‌المللی ترسیم می‌نماید.

مجموع ظرفیت تولید اوره در کشور ده میلیون و 117 هزار تن است که پتروشیمی پردیس نزدیک به 32 درصد از آن را به خود اختصاص داده است. همچنین مجموع ظرفیت تولید آمونیاک در کشور 6میلیون و 577 هزار تن است که سهم پتروشیمی پردیس 31 درصد از آن است. در سال گذشته این پتروشیمی 29 درصد از فروش خود را دربازار های داخلی داشته و 71 درصد مابقی را صادرات کرده است. این پتروشیمی از دو ویژگی اصلی برخوردار است که اولی وجود تامین کننده اساسی مواد و انرژی مورد نیاز خود است و دوم داشتن اسکله اختصاصی است.

عملکرد مالی پتروشیمی پردیس در بهار 1401

رشد فروش و سود خالص شرکت پتروشیمی پردیس در بهار امسال در مقایسه با بهار سال قبل 194 درصد رشد داشته است و در مقایسه با میانگین فصل های سال قبل نیز در بهار امسال 106 درصد افزایش در سود خالص و درآمد عملیاتی داشته است. در صورت‌های مالی 9 ماهه منتهی به انتهای خرداد 1401 رشد درآمدهای عملیاتی این 9 ماهه در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل 112 درصد رشد داشته است.

با توجه به p/e این شرکت که 4.56 است؛ در مقایسه با p/e صنعت محصولات شیمیایی که در حال حاضر 7.12 است، سهام شپدیس در حال حاضر از ارزش بالایی برخوردار است. توقع می رود در جریان معاملات ماه های آتی با رشد قیمت این سهم نسبت قیمت به سهم این نماد افزایش یافته و به گروه خود برسد.