رپرتاژ آگهی: یکی از اجزای جدا نشدنی و اصلی در تمامی پروژههای ساخت و ساز و در صنایع مختلف ورقهای فولادی هستند. ازاینرو قیمت آنها برای تخمین هزینههای پروژه بسیار حائز اهمیت است. انواع ورقهای فلزی و فولادی دارای قیمت ثابتی نیستند و عوامل مختلفی در تعیین قیمت نهایی آنها نقش دارند، به طوری که گاهی اوقات موجب افزایش قیمتشان میشود. این مسئله برای فعالان در عرصه تولید و ساخت و ساز خیلی اهمیت دارد.
برای استعلام قیمت ورق و خرید آن به کجا مراجعه کنیم؟
با توجه به عوامل متعددی که بر قیمت روز انواع ورق اثر میگذارند و احتمال تغییر لحظهای قیمتها پیشنهاد میکنیم که حتما به مراجع معتبر برای استعلام قیمت مراجعه کنید. همچنین به این موضوع نیز توجه داشته باشید که پیش از ثبت نهایی سفارشات خود حتما آخرین قیمتها را ملاک قرار دهید تا بتوانید برآورد دقیقی از هزینههای پروژههای خود داشته باشید.
شرکت آهن رسان یکی از مراجع معتبر جهت استعلام قیمت روز و خرید این محصولات محسوب میشود. میتوانید با اطمینان خاطر برای اطلاع از قیمت ورق شیروانی و سایر ورقها به طور لحظهای و ثبت سفارش با کارشناسان فروش این شرکت تماس برقرار کنید.
ورق چیست؟
ورق از جمله محصولات بسیار کاربردی و با ارزش در بیشتر صنایع است. این محصول در شکلها و انواع مختلفی تولید میشود و هر یک دارای کاربردهای متفاوتی هستند. ورقهای فلزی از فلزات مختلفی ساخته میشوند که از جمله این فلزات میتوان به فولاد ضد زنگ، فولاد ساختمانی، آلیاژ آلومینیوم، مس و برنج و ... اشاره نمود که با استفاده از آنها ورقهایی مانند ورق سیاه، ورق روغنی، ورق استیل، ورق گالوانیزه و ورق اسیدشویی تولید میکنند. این محصولات در صنایع مختلفی مانند صنعت خودرو سازی، صنایع کشتی سازی، لوازم خانگی، ساختمان سازی، ساخت بدنه کشتی و هواپیما و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
مهمترین عوامل موثر بر قیمت ورق
قیمت ورق فلزی از مهمترین مسائل در مورد این ورقها است که برای صنعتگران بسیار حائز اهمیت است. زیرا بخش قابل توجهی از متریال اولیه فعالیتهای آنها را این ورقها تشکیل میدهند. عوامل مختلفی در تعیین قیمت ورقهای فلزی نقش دارند که به طور کلی به دو دسته عوامل اصلی و فرعی تقسیم بندی میشوند که در ادامه بیشتر به بررسی آنها میپردازیم.
عوامل اصلی موثر بر تغییر قیمت ورق
قیمت ورق وابسته به عوامل مختلفی است که برخی از آنها به صورت مستقیم و برخی از آنها به طور غیر مستقیم آن را تحت تاثیر قرار میدهند. از جمله عوامل اصلی موثر در افزایش قیمت ورق در بورس میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
· نوسانات قیمت جهانی فولاد و فلزات
یکی از مهمترین عوامل بر قیمت ورق نوسانات قیمت جهانی فولاد و فلزات است که به صورت لحظهای در حال تغییر هستند. در واقع تغییراتی که در قیمت جهانی فولاد و فلزات خام صورت میگیرد وابسته به وضعیت عرضه و تقاضای جهانی، وضعیت بازار داخلی کشورهای دارای این معادن و عوامل سیاسی است. بخش قابل توجهی از فولاد جهان توسط کشورهای در حال توسعه تولید میشود، اما نامساعد و پایدار نبودن وضعیت سیاسی اکثر این کشورها موجب تغییر قیمت جهانی فلزات شده است. علاوه بر این 30 درصد این معاملات مربوط به کشور چین است، بنابراین تصمیمات و سیاستهای این کشور نیز میتواند به میزان قابل توجهی در تعیین قیمت ورق و نوسانات آن موثر باشد.
· ضخامت ورق
از دیگر عوامل موثر بر قیمت ورق مسی و سایر انواع ورق فلزی و فولادی میتوان به ابعاد و ضخامت آنها اشاره نمود. ضخامت ورق با توجه به نوع آن متفاوت است. به عنوان مثال ورقهای گالوانیزه و سیاه دارای ضخامتهای متفاوتی در بازار هستند. ازاینرو بهتر است پیش از خرید، قیمت ورق مورد نظرتان را معتبرترین وبسایت در این حوزه استعلام بگیرید.
· نوسانات قیمت ارز
با توجه به اینکه مواد اولیه و دستگاههای تولید کننده ورق از خارج از کشور وارد میشوند، ازاینرو افزایش قیمت ارز موجب افزایش هزینهها برای کارخانههای تولید کننده و همچنین بالا رفتن قیمت محصولات فولادی میشود. از طرفی دیگر سالانه بخش قابل توجهی از محصولات تولید کنندگان داخلی به کشورهای همسایه صادر میگردد. بنابراین اگر قیمت دلار افزایش پیدا کند، تولیدکنندگان از صادرات استقبال بیشتری میکنند، زیرا حاشیه سود بیشتری برایشان خواهد داشت. همچنین هزینههای بیشتری را به بخش واردات متریال و دستگاههای مورد نیاز خود اختصاص میدهند.
علاوه بر موارد ذکر شده افزایش قیمت ارز، موجب از دست رفتن ارزش پول ملی میشود و همین عامل موجب افزایش قیمت ورق و سایر محصولات میشود. این موارد نه تنها قیمت ورق در کشور ما بلکه در سایر کشورهای جهان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
· میزان صادرات و واردات
میزان صادرات از دیگر عوامل موثر بر قیمت ورق است و در حال حاضر برای محصولات صادراتی مثل ورق گرم تقاضا خیلی افزایش یافته است. اما افزایش قیمت ارز موجب بالا رفتن قیمت محصولات صادراتی شده است. در واقع در بعضی از موارد اگر محصولات داخل کشور تولید شوند هزینه تمام شده کمتری خواهند داشت. البته زمانی که تورم بالا باشد هزینه نیروی انسانی نیز افزایش مییابد و موجب میشود که قیمت محصولات فولادی بالا رود. معمولا بخشی از مواد اولیه تولید محصولات فولادی از خارج از کشور وارد میشود. به طور کلی نوسانات ارز قیمت ورق و میزان صادرات و واردات را تحت تاثیر قرار میدهد.
· رنگی یا بی رنگ بودن ورق
در برخی موارد با توجه به سفارش مشتری ورقهای گالوانیزه تحت شرایط و فرآیند خاصی رنگ آمیزی میشوند. این رنگ آمیزی نیز میتواند در تعیین قیمت ورق موثر باشد. ورقهای رنگی معمولا دارای وزن کمی هستند و مقاومت بالایی در مقابل خوردگی و زنگ زدگی دارند. این ورقها ضمن زیبایی خیلی بادوام هستند و نصب آنها به راحتی امکان پذیر است. به همین دلیل از ورقهای رنگ آمیزی شده در صنایع مختلفی مانند لوازم خانگی و ساخت بدنه کانتینرها استفاده میکنند. بنابراین میتوان گفت که رنگی یا غیر رنگی بودن ورق نیز بر روی قیمت آن موثر است.
· نحوه عرضه و تقاضا در کشور
نحوه عرضه و تقاضا نیز قیمت ورق را تحت تاثیر قرار میدهد. کاملا طبیعی است که هر چقدر میزان تقاضا برای خرید ورق بیشتر باشد قیمت آن افزایش یابد. به طور کلی وضعیت سایر صنایع تعیین کننده میزان عرضه و تقاضا در بازار فولاد است. به طوری که اگر در صنایع دیگر رکود اتفاق افتد کاملا بازار فولاد مخصوصا ورق و میلگرد را تحت تاثیر قرار میدهد.
· نوع استاندارد و کیفیت ورق
لازم است که اشاره کنیم تمامی تولید کنندگان و کارخانهها در کشور انواع ورق را به یک روش و با یک استاندارد تولید نمی کنند. به طوری که هر یک از مواد اولیه با کیفیتهای متفاوت و تکنولوژیهای مختلفی استفاده میکنند و استانداردهایی را رعایت میکنند که موجب میشود محصولات آنها با قیمتهای متغیری به بازار عرضه شود. در نتیجه شاهد تولیدات کارخانجات مختلف با قیمتهای متنوعی در بازار هستیم. به عنوان مثال قیمت ورق برنجی فولاد مبارکه اصفهان با کارخانه اشتهارد یکسان نیست و کیفیتها و ویژگیهای مختلفی دارند.
علاوه بر کیفیت مواد اولیه، فرآیند تولید نیز در کارخانههای تولیدی متفاوت است. در کنار این موارد عواملی مانند هزینههای مربوط به استخدام نیروی انسانی آموزش دیده، واردات دستگاهها و نگهداری آنها نیز میتواند موجب افزایش یا کاهش قیمت ورق تولیدی شود.
· قیمت مواد اولیه و مواردی مانند قراضه آهن
بخش عمدهای از مواد اولیه صنایع فولادی مانند ورق آهن از طریق منابع داخلی تامین میشود. علاوه بر ورق آهن، سنگ آهن، قراضه و آهن اسفنجی مورد نیاز صنایع فولاد نیز داخل کشور تامین میگردد. بنابراین هر نوع تغییری که در قیمت این مواد اولیه ایجاد شود موجب تغییر قیمت ورق میشود.
· وضعیت بورس
از دیگر عوامل مهم در تعیین قیمت ورق وضعیت بورس است. در واقع عرضه سهام اکثر کارخانههای تولید فولاد کشور در بازار بورس و اوراق بهادار موجب شده قیمت ورق را تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه وضعیت بازار بورس نیز به طور مستقیم بر روی قیمت انواع ورق تاثیر میگذارد.
· هزینه حمل و نقل
هزینههای حمل و نقل نیز در تعیین قیمت ورق و افزایش قیمت آن موثراند. هزینههای حمل و نقل در واقع شامل سوخت و حاملهای انرژی اصلی مانند بنزین و گازوئیل میشود که قیمت این حاملها دارای تاثیر آنی و مستقیم بر قیمت ورق است. افزایش قیمت هزینههای حمل و نقل میتواند به صورت مقطعی موجب کاهش عرضه انواع ورق و همچنین افزایش قیمت آن شود. علاوه بر هزینههای گمرک و ترانزیت بینالمللی نیز موثر هستند.
عوامل فرعی موثر بر قیمت ورق
تا کنون به بررسی عوامل اصلی که به صورت مستقیم بر افزایش قیمت ورق اثر میگذارند پرداختیم. اما علاوه بر آنها یکسری عوامل فرعی نیز وجود دارد که میتوانند قیمت نهایی ورق را تحت تاثیر قرار دهند. از جمله این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
· تغییرات قیمت در بعضی کشورها
تغییرات قیمت مواد اولیه در برخی از کشورها نیز میتواند قیمت قراضه آهن و مواد فولاد در کشور ما را تحت تاثیر قرار دهد. از جمله این کشورها میتوان به ترکیه و کشورهای مشترکالمنافع اشاره نمود.
· اثرات روانی افزایش قیمت ارز
همانطور که در بالا اشاره کردیم افزایش نرخ ارز نیز میتواند قیمت ورق فولادی و فلزی را تحت تاثیر قرار داده و موجب افزایش آن شود. در کنار این تاثیرات، اثرات روانی این اتفاق نیز میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد. به طوری که موجب وارد شدن شوک به بازار و ایجاد حباب میگردد و این مسئله تاثیر دو چندانی بر قیمت ورق و افزایش قیمت ورق در بورس خواهد گذاشت.