خبر مهم: مخالفان برجام عصبانی شدند | وزیر خارجه جدید امریکا کیست/ دیگر پمپئو نداریم!

16:01 - 1400/01/17
بلینکن وزیر خارجه آمریکا شد

دنیای بورس | مجلس سنای آمریکا صلاحیت آنتونی بلینکن برای تصدی سمت وزیر خارجه آمریکا را تأیید کرد. سنای آمریکا صلاحیت بلینکن را برای سمت وزیر امور خارجه تأیید کرد

یورونیوز هم در گزارشی نوشت: مجلس سنای آمریکا با ۷۸ رأی موافق در برابر ۲۲ رأی مخالف، صلاحیت آنتونی بلینکن، نامزد پیشنهادی جو بایدن برای سمت وزیر امور خارجه این کشور را تأیید کرد.

آنتونی بلینکن آخرین نفر از اعضای اصلی تیم امنیت ملی در دولت رئیس جمهوری جدید آمریکاست که صلاحیت او در سنا تأیید شده است. پیش از او صلاحیت اوریل هینس نامزد پست مدیریت اطلاعات ملی و نیز لوید آستین، برای سمت وزیر دفاع در سنا تأیید شده بود. فرد دیگر تیم امنیت ملی کابینه بایدن، یعنی جیک سالیوان برای آغاز کارش در سمت مشاور امنیت ملی، قانونا نیازی به تأیید صلاحیت سنا نداشت.

بلینکن که تحصیل‌کرده فرانسه بوده و دیپلماتی کارکشته است، پیشینه طولانی کار تحت مدیریت جو بایدن در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما را دارد. او در زمان اوباما نفر دوم وزارت خارجه آمریکا بود.

 وزیر خارجه جدید آمریکا کیست؟

فارس هم نوشت: آنتونی بلینکن متولد سال ۱۹۶۲ است و در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما ابتدا معاون مشاور امنیت ملی و بعد از آن مشاور وزیر خارجه آمریکا بود.

بلینکن در محافل سیاسی آمریکا به عنوان فردی که طرفدار اروپا است شناخته می‌شود. او سال ۲۰۱۶ گفت: «به عبارت ساده‌تر، وقتی که ما دوست، شریک و متحد داشته باشیم دنیا امن‌تر است.»

او معتقد است اروپا «شریک حیاتی» آمریکا است و از طرح دولت ترامپ برای خارج کردن نظامیان آمریکا از آلمان به شدت انتقاد کرده است.

بلینکن از پدر و مادری یهودی متولد شده و در جایی گفته که ناپدری‌اش بازمانده رویداد ادعایی «هولوکاست» است.

از جمله مسائل دیگری که آنتونی بلینکن به آن شهرت دارد طرفداری از رژیم صهیونیستی است. او چندی پیش گفته که بازگرداندن سفارت آمریکا به تل‌آویو اقدامی است که «از لحاظ عملی و سیاسی فاقد معنا است.» او در چند اظهارنظر جنجالی فلسطینی‌ها را عامل شکست مذاکرات با طرف‌های صهیونیستی دانسته است.

شبکه خبری الجزیره چندی پیش در گزارشی نوشته بود بلینکن احتمالاً موضع آمریکا در خصوص شهرک‌سازی‌های اسرائیل را به قبل از دوران ترامپ بازخواهد گرداند، یعنی این اقدامات را غیرقانونی قلمداد خواهد کرد اما هیچ اقدامی برای جلوگیری از آن انجام نخواهد داد و دست رژیم صهیونیستی را در خصوص آن بازخواهد گذاشت.

بلینکن در جلسه تأیید صلاحیت خود در مجلس سنا سیاست دولت بایدن در قبال برجام را هم تشریح کرد.او گفته قصد دارد قبل از ورود به برجام درباره آن با نماینده‌های کنگره و رژیم صهیونیستی رایزنی کند.

این دیپلمات آمریکایی تصریح کرده از بازگشت به برجام حمایت می‌کند اما همانند بایدن معتقد است آمریکا باید این اقدام را مبنایی برای «قوی‌تر و طولانی‌تر کردن برجام» قرار دهد.