بازیگران بورس (15 اسفند)

حقوقی‌ها در صف خرید نماد « فولاد »

11:06 - 1400/01/21
بازار سهام در حالی هفته منتهی به 15اسفندماه را با زیان 1.5درصدی سپری کرد که در این هفته تغییر مالکیت‌ در اختیار سهامداران عمده قرار گرفت. در مجموع هفته جاری حدود 53میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله‌گران حقیقی به حقوقی جابه‌جا شد.
حقوقی‌ها در صف خرید نماد « فولاد »

دنیای بورس: بررسی روند جابه‌جایی‌های صورت گرفته در این هفته نشان از آن دارد که در بیشتر روزهای معاملاتی، سهامداران حقوقی به حمایت از بازار اقدام کرده و بیشتر از آنکه فروشنده باشند، در جناح خریدار قرار گرفتند؛ به‌طوری‌که تنها در روز دوشنبه‌ خالص خرید مثبتی در کارنامه سهامداران خرد شکل گرفت که با انتقال 2.2میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی این گروه از سهامداران همراه بود؛ به این ترتیب آغاز هفته با تغییر مالکیت 16.5میلیارد تومانی در مسیر سبد سهام حقیقی به حقوقی شروع شد.

این روند در معاملات روز یکشنبه با کاهش نسبی روبه‌رو شد و به خالص خرید بیش از 4میلیارد تومانی حقوقی‌ها رسید. هر چند در روز دوشنبه روند مزبور با خالص خرید 2.2میلیارد تومانی سهامداران خرد دنبال شد، اما مجدد از روز سه‌شنبه نقدینگی به زمین بازی بزرگان منتقل شد؛ به‌طوری‌که در این روز 27میلیارد و 300میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی جابه‌جا شد که بیشترین میزان در مقیاس این هفته بود.

سرانجام در روز چهارشنبه نیز خالص خرید حقوقی‌ها به 7میلیارد تومان رسید تا به این ترتیب کارنامه تغییر مالکیت‌های این هفته با انتقال 53میلیارد تومان نقدینگی به سبد سهامداران عمده بسته شود.

رصد جابه‌جایی‌ها در روز چهارشنبه

در جریان معاملات روز چهارشنبه بیش از 7میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران عمده منتقل شد که در این میان بیشترین خرید صورت گرفته از سوی سهامداران عمده در نماد فولاد مبارکه بود؛ امروز خالص خرید حقوقی‌ها در نماد «فولاد» به بیش از 3.3میلیارد تومان رسید.

همچنین در جریان معاملات امروز سهامداران عمده به خرید سهام ملی مس ایران نیز توجه نشان داده و 1.5میلیارد تومان نقدینگی را بابت خرید این سهام به پرتفوی خود افزودند.

در سمت مقابل سهامداران خرد در خرید سهام بانکی‌ها اشتیاق نشان دادند. در حالی بانک تجارت و ملت در روزهای اخیر مورد توجه حقیقی‌های بازار قرار گرفته که این روند در معاملات امروز نیز تکرار شد.

الف) بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری: اخباری پیرامون تعدیل نرخ ارز برای محاسبه دارایی‌های ارزی، افزایش سرمایه و تجدید ارزیابی دارایی‌‌ها از مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل برای خرید سهام بانکی‌هاست. این موضوع در  «نقشه نیمروز بورس روز چهارشنبه (14 اسفند)» به‌طور مفصل مورد بررسی قرار گرفت. به این ترتیب خالص خرید حقیقی‌ها در نماد «وبملت» به 2.8میلیارد تومان رسید. این روند در نماد «وتجارت» نیز در حدود 1.7میلیارد تومان بود. در نماد بانک ملت سهامدار عمده یعنی صندوق سرمايه‌گذاری يكم كارگزاری بانك كشاورزی اقدام به عرضه 5میلیون سهم کرد.

در میان دیگر نمادهای بانکی نیز خرید و فروش هایی از سوی سهامداران عمده شکل گرفت. در حالی شركت سام الكترونيک به عنوان حقوقی فعال در بانک خاورمیانه اقدام به خرید یک میلیون و 300هزار سهم کرد که این روند در نماد بانک صادرات با جمع آوری 100هزار سهم از سوی صندوق سرمايه‌گذاری بازارگردانی سپهرصادرات دنبال شد.

در نماد بانک پاسارگاد نیز در حالی بیش از 23میلیون سهم توسط سرمايه‌گذاری خوارزمی عرضه شد که دو سهامدار عمده دیگر به جابه‌جایی بلوکی سهم پرداختند. به طوریکه 500میلیون سهم «وپاسار» معادل یک درصد از سهام این شرکت از سوی شركت هوردادرايان عرضه شد که در مقابل این میزان سهم توسط شركت نوآوران دانش پژوه خاورميانه خریداری شد.

ب) شرکت‌های خودرویی: در میان نمادهای خودرویی نیز محورسازان‌ايران‌خودرو شاهد عرضه حدود 200هزار سهم از سوی سهامدار حقیقی بالای یک درصدی بود. در همین راستا الکتریک خودروشرق نیز با عرضه بیش از یک میلیون سهم از سوی گروه صنعتی قطعات اتومبيل ايران مواجه شد.

ج) شرکت‌های شیمیایی: رصد تغییر مالکیت های صورت گرفته در نمادهای شیمیایی نیز نشان از آن دارد که گروه سرمايه‌گذاری آتيه دماوند به عنوان سهامدار عمده در نماد سرمایه‌گذاری صنايع ‌شيميايی ‌ايران اقدام به خرید 150هزار سهم کرد. پتروشيمی خراسان نیز دیگر نماد این گروه بود که خرید بیش از 20هزار سهمی توسط بيمه ايران را تجربه کرد.

در این میان سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشيمی تامين شاهد جابه‌جایی بلوکی میان سهامداران عمده بود؛ امروز 407میلیون سهم «تاپیکو» از سوی سرمايه‌گذاری تامين اجتماعی عرضه و به پرتفوی پتروشيمی فن آوران منتقل شد.