رهبر انقلاب: هر چه زودتر زمینه ورود آن شرکت ها در بورس فراهم شود

سهام عدالت آزاد میشود: 3 شرط مهم رهبر انقلاب + متن ابلاغیه

رهبر انقلاب در ابلاغیه ای با درخواست دولت برای آزادسازی سهام عدالت موافقت کردند. البته این آزادسازی با رعایت سه شرط مهم رهبر انقلاب صورت میگیرد.

به گزارش «دنیای بورس» به نقل از خبرآنلاین، نکته مهم اما آن بود که آیت‌اله علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب در این ابلاغیه به سه شرط مهم برای عملیاتی کردن این آزادسازی اشاره کرده و فرموده اند؛ با آزادسازی سهام عدالت با رعایت امور زیر، موافقت می‌شود:

*دارندگان سهام عدالت مجازند در محدوده زمانی مشخص مالکیت مستقیم سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر را انتخاب نمایند و به تناسب، نقش مدیریتی خود را ایفا کنند.

*مقررات مورد نیاز جهت انتقال سهام به صاحبان سهام عدالت توسط شورایعالی بورس تدوین و تصویب شود. این مصوبات برای کلیه دستگاههای اجرایی لازم‌الاجراست.

*نسبت به سهام باقیمانده در شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، شورایعالی بورس موظف است ضمن تشویق ماندگاری صاحبان سهام در شرکت‌های مذکور، از طریق مبادی ذیربط هرچه زودتر زمینه‌ی ورود آن شرکتها را در بورس فراهم نماید.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، متن ابلاغیه رهبر انقلاب به این شرح است:

بسم اللّه الرحمن الرحیم

درپی تصمیم واگذاری درصدی از سهام اصل 44 قانون اساسی در قالب سهام عدالت با هدف گسترش عدالت اجتماعی و توانمندسازی خانوارهای کم درآمد، انتظار این بود که توسط مسئولین مربوط در دولتهای مختلف با اجرای دقیق مواد 8 گانه ابلاغی 12/4/1385 هرچه سریعتر مقدمات لازم برای آزادسازی سهام عدالت و واگذاری تعیین قیمت آن به بورس فراهم گردیده و آیین‌نامه‌های اجرایی تهیه و به اجرا درآید. در هر صورت با توجه به شرایط فعلی اقتصادی و عزم دولت برای عمل به تکالیفی که به عهده اوست، با آزادسازی سهام عدالت با رعایت امور زیر، موافقت می‌شود:

1. دارندگان سهام عدالت مجازند در محدوده زمانی مشخص مالکیت مستقیم سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر را انتخاب نمایند و به تناسب، نقش مدیریتی خود را ایفا کنند.

2. مقررات مورد نیاز جهت انتقال سهام به صاحبان سهام عدالت توسط شورایعالی بورس تدوین و تصویب شود. این مصوبات برای کلیه دستگاههای اجرایی لازم‌الاجراست.

3. نسبت به سهام باقیمانده در شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، شورایعالی بورس موظف است ضمن تشویق ماندگاری صاحبان سهام در شرکت‌های مذکور، از طریق مبادی ذیربط هرچه زودتر زمینه‌ی ورود آن شرکتها را در بورس فراهم نماید.

با توجه به تأخیری که در طول زمان نسبت به تحقق اهداف واگذاری این سهام پیش آمده است، و به دلیل ضرورت بهره‌مندی هرچه سریعتر مردم از منافع سهام خود، لازم است دولت محترم هرچه زودتر اقدامات مقتضی در جهت تحقق موارد مذکور در بندهای سه گانه فوق را به‌عمل آورد.

سیّد علی خامنه‌ای/ ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹

 

۴۹ میلیون دارنده سهام عدالت از امروز برای مالکیت اقدام کنند

رئیس سازمان خصوصی سازی با اعلام اینکه حدود ۴۹ میلیون نفر از امروز نسبت به مدیریت سهام عدالت اعلام آمادگی کنند، گفت: سهام مشمولین به بورس اعلام و سهام به نام مردم خواهد شد.

به گزارش «دنیای بورس» علیرضا صالح در مورد ابلاغیه مقام رهبری در مورد آزادسازی سهام عدالت به تلویزیون گفت: اولین دستاورد این ابلاغیه آن است که مردم از امروز می‌توانند برای مدیریت سهام عدالت با ورود به سایت (لینک) و وارد کردن کد ملی، نسبت به مدیریت سهام شرکت‌های سرمایه پذیر سهام عدالت اعلام آمادگی کنند.

وی ادامه داد: سازمان خصوصی سازی هم به تناسب ، سهام مشمولین را به بورس اعلام می‌کند و سهام به نام مردم خواهد شد. اما درخواست می شود همه مردم ورود نکنند و تنها کسانی که مایل و آمادگی مدیریت دارند وارد سامانه شوند.

براساس این گزارش، از ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت طی ۱۲ سال گذشته حدود ۲.۷ میلیون نفر فوت کرده‌اند که سود سهام آنها در صورت انحصار ورثه به وارثان می‌رسد که از  این تعداد حدود ۱۰۰ هزار مشمول فوت شده از نظر ارث تعیین تکلیف شده‌اند.

Submitted by admin on